Auto Theorie Examen

Auto Theorie

Zoals aangegeven bestaat de rijopleiding voor een autorijbewijs uit twee delen. Het theorie gedeelte is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op de theoretische kant van het autorijden. Het theoriegedeelte bestaat uit: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning wordt de leerling gevraagd om risico’s in bepaalde verkeerssituaties te beoordelen en vervolgens zo verstandig mogelijk op deze risico’s in te spelen. Verkeersregels bestaan uit het lezen van verkeersborden, wegtekens en –markeringen, maximum snelheden en rijstijl ten behoeve van het milieu (beter bekend als het: Nieuwe Rijden). Verkeersinzicht is een onderdeel die het beoordelingsvermogen van een leerling toetst in verkeerssituaties die niet expliciet behandeld zijn/worden in verkeersregels.
Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan het handig zijn om je theorie-examen voor of tijdens je praktijklessen te behalen.

We bieden ook een 1 daagse theorie cursus aan waarbij de auto theorie wordt uitgelegd en wordt geoefend. Deze cursusdag bedraagt €100,-.
Bij de auto theorie heb je 25 gevaarherkenning waarbij je er maximaal 12 fout mag hebben. Daarnaast heb je 40 wet -en regelgeving vragen waarvan je maximaal 5 vragen fout mag hebben.
Voordat je het praktijk examen kan afleggen moet je theorie certificaat behaald hebben bij CBR.  

1. Gevaarherkenning

Het eerste onderdeel van het theorie examen is gevaarherkenning. De gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waar je per vraag acht seconden de tijd hebt om te antwoorden. Je hebt dit onderdeel behaald als je 13 of meer vragen goed beantwoord hebt.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht

In het tweede onderdeel van het theorie examen krijg je vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Je hebt dit onderdeel behaald als je 35 of meer vragen goed beantwoord hebt.

Turbo Theorie

Rijschool SOS adviseert elke leerling die bij ons een dienst afneemt om zelf de theorie te leren en het goed te begrijpen. Het komt nog voor dat de leerlingen geen tijd of toch moeite hebben met het begrijpen van de autotheorie. Deze leerlingen kiezen dan voor de makkelijke weg, en gaan voor een ‘Turbo Theorie” les. Wij vinden deze manier van theorie leren absoluut niet correct en raden dat iedereen dan ook af. De verkeersregels begrijpen en in de praktijk dusdanig toe kunnen passen zodat jouw veiligheid en die van een ander niet in gevaar komt is van groot belang.

Door de slechte aanbod op de markt van de theorie cursussen zijn wij genoodzaakt om onze cursisten de juiste begeleidingen aan te bieden. De zogenaamde bedrijven die turbo theorie aanbieden zorgen ervoor dat de leerlingen de theorie behalen door ezelsbruggetjes. Nadat het theorie certificaat is behaald is de kennis van de verkeersregels nog steeds niet voldoende. Uit onderzoek van verschillende instanties is gebleken dat deze manier van theorieles geven de leerling altijd benadeeld tijdens rijlessen en het de slagingskans bij het examen duidelijk negatief beïnvloed. Trap hier dus niet in en zorg voor een goede, betrouwbare manier van leren voor je theorie examen.

Vragen? Klik hier en wij bellen u terug.