Motorrijles Praktijk

Praktijk examen

Bij het AVD examen ga je zelfstandig een examenroute rijden. De examinator rijdt achter je aan en zal je beoordelen op een aantal punten waaronder je plaats op de weg, je kijkgedrag en hoe je handelt op kruispunten. Terwijl de examinator je beoordeelt op deze punten zal hij of zij je beoordelen je ook beoordelen op je zelfstandigheid op de motor. Daarbij word je ook beoordeeld of je de motor op een veilige en juiste manier bediend zonder jezelf of anderen in gevaar te brengen. Mocht je dit examen voldoende afronden, dan krijg je van de examinator een verklaring van rijvaardigheid. Deze verklaring betekent dus dat je geslaagd bent! Met deze verklaring kun je je rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente.

Wat je kan verwachten tijdens je praktijk examen

Het AVD examen duurt in totaal 55 minuten, waarvan je 35 minuten echt aan het rijden bent. Voor dit examen ben je verplicht een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen onder andere de juiste kleding. Je moet namelijk een motor helm, een beschermende motorjas met valbescherming, motorhandschoenen én schoenen die de enkels bedekken dragen. Qua schoeisel wordt geadviseerd om motorlaarzen te dragen deze dien je zelf te hebben. De helm, jas en handschoenen kunnen namelijk gratis worden voorzien door Motorrijschool SOS. Om dit examen te kunnen afleggen moet je wel minimaal 18 jaar zijn en in bezit van je motor theorie A.

Een tussentijds examen:

Ben je niet helemaal zeker of je er echt klaar voor bent? Dan je kan voordat je examen doet ook een tussentijds examen doen. Hier, ga je net als een echt examen met een examinator een vooraf bepaalde route rijden en word je beoordeeld op de zelfde punten als bij een echt examen. Aan het eind krijg je van de examinator advies over de dingen die je goed doet en dingen die je kan verbeteren voor je echte examen. 

Wil je binnen enkele weken je motorrijbewijs halen en maar heb je nog vragen of twijfels?

Neem dan contact met ons op en wij helpen je met al je vragen

Vragen? Klik hier en wij bellen u terug.