Motorrijles Theorie

Theorie examen

Het theorie examen voor de motor is net wat anders dan voor de auto. Je examen bestaat namelijk uit 50 vragen met foto’s en gesproken tekst. Je kunt deze vragen in vragen in 3 vormen tegen komen, namelijk: gesloten vragen (ja/nee), meerkeuze en open vragen. Heb je minimaal 44 van de 50 vragen goed? Dan ben je geslaagd! De uitslag van het examen krijg je direct te horen, ook krijg je binnen 24 uur je uitslag via de mail toegestuurd. Mocht je geslaagd zijn dan is je theorie voor 1,5 jaar geldig. Als je gezakt bent, dan word er uitgelegd wat je fout hebt gedaan en waar je verder nog in moet oefenen.

Theorie examen extra tijd

Mocht je moeite hebben met het lezen of je heb je net even langer de tijd nodig, dan kan je door een toeslag van €10,30 te betalen 15 minuten extra krijgen. Dit betekent dus dat je in plaats van 30 minuten, je 45 minuten krijgt om je examen af te leggen. Is dyslexie de reden dat je meer tijd nodig hebt en kan je aantonen dat je dyslexie hebt? Dan krijg je deze toeslag terug. Dit examen is wel alleen in het Nederlands beschikbaar!

Individueel begeleid theorie examen

Je kunt ook individueel begeleid examen doen. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld meer tijd of begeleiding nodig hebt, zoals bij faalangst of een cognitieve stoornis zoals autisme of PDD-nos. Ook wanneer iemand het examen in een andere taal wil doen dan Nederlands of Engels is dit een goede manier om toch het examen af te leggen. Wel moet er dan eigen tolk worden meegenomen. De kosten voor individueel begeleid examen zijn iets hoger dan klassikale theorie examen. Kijk op https://cbr.nl/beroeps-extra-tijd-individueel.pp voor de meest actuele prijzen.

Let op!

Zorg dat je altijd 15 minuten voor je examen aanwezig bent op de examenlocatie. Het is belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt én je reserveringsnummer. Je kunt bij Motorrijschool SOS theorieboeken kopen om te oefenen voor je theorie examen.Voordat je het examen Algemene Verkeersdeelname mag afleggen moet je in bezit zijn van je theoriecertificaat categorie A. Heb je een geldige autorijbewijs mag je wel alvast beginnen met lessen en je AVD examen afleggen.

Vragen? Klik hier en wij bellen u terug.